Uitdroging voorkomen

Wil je uitdroging voorkomen, bijvoorbeeld op het moment dat je te maken hebt met diarree, of je veel moet overgeven? Het is in dat geval niet altijd goed mogelijk om veel te drinken, al is dat altijd het eerste dat je kunt proberen.

De oorzaken van uitdroging

Zoals eerder gezegd ontstaan symptomen van uitdroging door een tekort aan vocht, dit vocht-tekort kan komen door zwarte inspanning of warm weer, maar er zijn meer oorzaken. Vooral de risicogroepen hebben oorzaken waar rekening mee moet worden gehouden. Bij ouderen is de oorzaak van uitdroging meestal een te geringe vocht inname, dus ouderen drinken vaak te weinig.
Bij baby’s is het zo dat ze erg snel uitdrogen, binnen 24 uur. En kinderen boven de 2 tot 3 jaar binnen 24 tot 72 uur. Met dat gezegd te hebben is het dus belangrijk dat het vocht goed wordt aangevuld om uitdroging voorkomen.
Zo kan overmatig plassen, veel zweten, braken, koorts en diarree leiden tot veel vochtverlies. Dit moet allemaal worden bijgevuld om zo uitdroging te vermijden.Voldoende drinken

Zodra je last krijgt van hoofdpijn of een misselijk gevoel is het verstandig om wat te drinken. Zolang je water drinkt is de kans klein dat dit in je maag tot een reactie zal leiden, waardoor de kans groot is dat het snel beter zal gaan. Indien je te maken hebt met een ontsteking en je blijft braken en de diarree niet stopt is het verstandig om gebruik te maken van een oplossing als ORS. ORS staat voor Oral Rehydration Solution en zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk waardevolle stoffen binnen zal krijgen en hiermee kun je uitdroging voorkomen.

Gebruik van ORS

Het gebruik van ORS werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het is een combinatie van verschillende stoffen, dat een kant-en-klaar pakket vormt. Hierin zitten onder andere verschillende suikers, zoals druivensuiker. Ook zit er zout in, dat je in het water op dient te lossen om het in te kunnen nemen. De suikers zorgen er uiteraard voor dat je voldoende energie blijft houden en dit kan uitdroging voorkomen.

ORS innemen

Je kunt ORS het best innemen nadat je naar het toilet bent geweest, bijvoorbeeld op het moment dat je erg dunne diarree hebt. Zelfs wanneer er sprake is van overgeven is het verstandig om ORS te blijven nemen. Doe dit dan in kleine stapjes, om te voorkomen dat je maag hier verkeerd op reageert. Houd er bovendien rekening mee dat je ORS nooit mag verhitten.Belangrijke informatie

Heb je last van diabetes? Dan is het van belang om er rekening mee te houden dat er suikers in ORS zitten. Indien je een zoutarm dieet volgt dien je te weten dat er natrium in ORS zit en als je een verstoorde nierfunctie hebt, last hebt van een hoge bloeddruk of je te maken hebt met hartklachten is het van belang om eerst contact op te nemen met een huisarts. Ook poeder voor babyvoeding mag nooit een combinatie vormen met ORS.

Het beste tegen uitdroging is uiteraard voorkomen. Dit kan door genoeg te drinken en dan vooral bij warm weer, zware inspanning, diarree, braken en zweten extra te drinken. Want al het vochtverlies dient gecompenseerd te worden. Verder extra goed op risicogroepen letten en indien er symptomen zijn van uitdroging altijd een huisarts inschakelen. Ernstige uitdroging is zonder snelle behandeling levensbedreigend..


Bekijk ook: Symptomen van uitdroging Uitdroginguitdroging
uitdroging_ouderen
uitdroging_kinderen
www.uitdroging.nl alles over uitdroging, syphomen en voorkoming van uitdroging
Menu
Advertentie
Info
Heeft u vragen over uitdroging van het lichaam, waarvan het antwoord niet te vinden is op deze website mag u ons altijd een mail sturen, Wij zullen dan ons best doen om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Heeft u andere vragen omtrent deze website kunt het best contact opnemen door een reactie te plaatsen op onze contact pagina of een mail te sturen naar info@uitdroging.nl
www.uitdroging.nl   -  Copyright © 2013 uitdroging.nl   All rights reserved  -   Privacy policy        
Uitdroging voorkomen