uitdroging
uitdroging_ouderen
uitdroging_kinderen
www.uitdroging.nl alles over uitdroging, syphomen en voorkoming van uitdroging

Uitdroging bij babys,


Is je baby erg huilerig of slaperig en is het warm weer?
Indien je baby al 6 uur of langer overgeeft of aan de diarree is dien je rekening te houden met uitdroging. Dit komt bij volwassenen minder snel voor, maar babyís zijn er wat gevoeliger voor.


Diarree en overgeven


Uitdroging bij babys kan ontstaan op het moment dat ze veel overgeven of last hebben van diarree. In de beide gevallen wordt het vocht uit de voeding niet goed opgenomen door het lichaam, waardoor er te weinig overblijft. Met name diarree zorgt er relatief onopvallend voor dat er veel vocht verloren gaat. Uitdroging bij babys vormt daardoor relatief snel een probleem.
Maag-darmontsteking door uitdroging


In veel van de gevallen komt uitdroging bij babyís voor op het moment dat ze last hebben van een maag-darmontsteking. Dat heeft vooral te maken met het feit dat dit ervoor zorgt dat het vocht niet uit de ontlasting kan worden opgenomen (ontsteking aan de dikke darm), of dat de maag de voeding niet verdraagt en je baby gaat overgeven. Je kunt uitdroging bij babyís voorkomen door hier goed alert op te zijn.


Warm weer


Uiteraard komt uitdroging bij babys vooral voor op het moment dat de temperatuur buiten oploopt. Babyís hebben dan meer vocht nodig, omdat ze meer zweten en daardoor meer vocht verliezen. Het is van belang om dit doorlopend aan te blijven vullen en eventuele onderbrekingen zoveel mogelijk te voorkomen. Met name overgeven en diarree zorgen ervoor dat het bij warm weer lastig is om voldoende vocht in te nemen. Uitdroging bij babyís ligt dan op de loer, dus houd daar rekening mee.
Virussen en bacteriŽn


Uitdroging bij babys is vaak het gevolg van maag-darmontstekingen, die ze op verschillende manieren op kunnen lopen. Het kan gaan om een virus, maar er zijn ook bacteriŽn bekend die hiervoor zorgen. Wat dat betreft is er niet altijd zomaar een oorzaak aan te wijzen. Het is beter om alert te zijn op uitdroging bij babyís en er daarmee voor te zorgen dat ze hier geen last van krijgen.Bekijk ook:

Uitdroging van kinderen
Uitdroging voorkomen
Symptomen van uitdroging

Menu
Advertentie
Info
Heeft u vragen over uitdroging van het lichaam, waarvan het antwoord niet te vinden is op deze website mag u ons altijd een mail sturen, Wij zullen dan ons best doen om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Heeft u andere vragen omtrent deze website kunt het best contact opnemen door een reactie te plaatsen op onze contact pagina of een mail te sturen naar info@uitdroging.nl
www.uitdroging.nl   -  Copyright © 2013 uitdroging.nl   All rights reserved  -   Privacy policy        
Uitdroging bij baby's