Uitdroging bij ouderen

Uitdroging van ouderen vormt ook in Nederland steeds vaker een probleem.
Dat heeft deels te maken met de temperaturen die in de zomer flink kunnen oplopen, maar ook met het feit dat er steeds meer ouderen zijn.
Dit zorgt er automatisch voor dat we alert dienen te zijn op uitdroging.
Lees deze pagina gerust eens door want hierdoor raak je in de gelegenheid om mensen te helpen.
Heb je nog vragen over uitdroging bij ouderen? Neem dan gerust eens contact met ons op.Vormen van uitdroging

Uitdroging bij ouderen komt in een aantal verschillende vormen voor. Het kan bijvoorbeeld gaan om hypertone dehydratatie. In dat geval is het waterverlies groter dan het zoutverlies. Dit komt onder andere veel voor tijdens perioden van hitte en op het moment dat ouderen te maken krijgen met een infectie. Het is van belang om voldoende te blijven drinken, aangezien dit het voor het lichaam mogelijk maakt om de balans te herstellen. Daarnaast onderscheiden we isotone dehydratatie en hypotone dehydratatie.

Oorzaak uitdroging van ouderen

De oorzaak van de uitdroging van ouderen ligt in de meeste gevallen in de lichaamstemperatuur, het zoutgehalte in het bloed en de bloeddruk. Normaal gesproken kan het lichaam deze elementen zelfstandig reguleren. Op latere leeftijd wordt het vermogen om de balans te behouden langzaamaan minder, waardoor er een risico op uitdroging ontstaat. 


Veranderingen bij ouderen

Er vinden diverse veranderingen in het lichaam plaats, naarmate we ouder worden. De hoeveelheid water neemt af, net als het dorstgevoel dat we ervaren. Samen met een verminderde werking van de nieren zorgt dit ervoor dat we minder water en zout vast kunnen houden, terwijl we geen dorst krijgen. Dit zorgt ervoor dat uitdroging bij ouderen een serieus probleem vormt.Warm weer


Met name wanneer de temperatuur oploopt dienen we rekening te houden met uitdroging bij ouderen. We kunnen dit voorkomen door voldoende te blijven drinken en daarnaast zout in te nemen. Ook is het verstandig om alert te zijn op eventuele symptomen, om tijdig aan de bel te kunnen trekken en een arts te waarschuwen.

uitdroging
uitdroging_ouderen
uitdroging_kinderen
www.uitdroging.nl alles over uitdroging, syphomen en voorkoming van uitdroging
Menu
Advertentie
Info
Heeft u vragen over uitdroging van het lichaam, waarvan het antwoord niet te vinden is op deze website mag u ons altijd een mail sturen, Wij zullen dan ons best doen om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Heeft u andere vragen omtrent deze website kunt het best contact opnemen door een reactie te plaatsen op onze contact pagina of een mail te sturen naar info@uitdroging.nl
www.uitdroging.nl   -  Copyright 2013 uitdroging.nl   All rights reserved  -   Privacy policy        
Uitdroging bij ouderen