Symptomen

Het eerste symptoom van een tekort aan vocht is dorst. Het lichaam geeft aan dat het vocht nodig heeft. Maar indien het vocht-tekort niet wordt aangevuld kunnen er echt verschijnselen van uitdroging optreden dit zijn symptomen als: bewusteloosheid, ingezonken ogen, stemverlies, snelle hartslag en/of vaat- en spierkrampen.
symptomen van uitdroging zijn behoorlijk divers en daarom niet altijd gemakkelijk te herkennen. Je kunt uitdroging altijd testen door huid tussen je duim en wijsvinger te nemen en te bekijken hoe snel de huid ‘terugglijdt’, of na te gaan hoe snel de ‘deuk’ herstelt nadat je de huid hebt ingedrukt.


Bloeddruk en plassen

Een lage bloeddruk vormt een van de symptomen van uitdroging, al is het over het algemeen niet gemakkelijk om dit te constateren. Dit is iets dat de huisarts voor je zal doen op het moment dat je contact hebt opgenomen. Zelf zal je merken dat je weinig tot niet meer hoeft te plassen, aangezien er in het lichaam weinig vocht aanwezig is. Ook zal de urine in de meeste gevallen donkergeel worden en is de kans groot dat deze een sterke vieze lucht draagt.


Hoofdpijn en droge mond

Eerder al zal je merken dat je hoofdpijn begint te krijgen en je mond wat droog aan kan gaan voelen. Dit zijn twee van de eerste symptomen van uitdroging, waaraan je kunt herkennen dat het van belang is om wat te drinken, of op een andere manier vocht in te nemen. Dit kan ook in de vorm van voeding, mits daar bijvoorbeeld water in voorkomt. Het is in ieder geval van belang om tijdig actie te ondernemen, om verdere symptomen te voorkomen en uitdroging uiteindelijk voor te zijn.


Misselijkheid en stemverlies

Indien je te maken krijgt met volgende uitdroging symptomen is de kans groot dat er een misselijk gevoel zal ontstaan en dat de stem verloren gaat. Dit laatste heeft te maken met het feit dat het lichaam het vocht brengt naar de plaatsen waar dit het meest hard nodig is. De misselijkheid past bij een algeheel gevoel van malaise en eventuele sufheid.


Spierkrampen en sufheid

Zodra de uitdroging symptomen in de vorm van sufheid en spierkrampen op beginnen te treden is het van belang om zo snel mogelijk contact op te nemen met een huisarts. De spierkrampen zullen zich vooral in de handen, de voeten en de benen voordoen. Dit zijn de lichaamsdelen aan het uiteinde van ons lichaam, die de minste prioriteit krijgen.De symptomen van uitdroging bij risicogroepen

Risicogroepen zijn baby’s en ouderen, deze hebben een hoger risico om uit te drogen.
Bij baby’s is uitdroging te herkennen aan de volgende symptomen: droge mond, weinig energie, ingezonken ogen, droge lippen, en erg donkere urine.
Bij ouderen is uitdroging te herkennen aan andere symptomen, symptomen als: droge mond, groeven in de tong, spraakproblemen, verwardheid en verminderde spierkracht. Indien een van deze symptomen wordt herkend neem dan direct contact op met uw huisarts.

Bekijk ook:

Uitdroging bij ouderen
Uitdroging bij kinder
Voorkom uitdroging


uitdroging
uitdroging_ouderen
uitdroging_kinderen
www.uitdroging.nl alles over uitdroging, syphomen en voorkoming van uitdroging
Menu
Advertentie
Info
Heeft u vragen over uitdroging van het lichaam, waarvan het antwoord niet te vinden is op deze website mag u ons altijd een mail sturen, Wij zullen dan ons best doen om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Heeft u andere vragen omtrent deze website kunt het best contact opnemen door een reactie te plaatsen op onze contact pagina of een mail te sturen naar info@uitdroging.nl
www.uitdroging.nl   -  Copyright © 2013 uitdroging.nl   All rights reserved  -   Privacy policy        
Uitdroging symptomen